Montag, 11. Mai 2015

raw vegan chocolate flakes

This recipe I found on YouTube, but it's really good, specially if you make icecream or a cake you want to decorate. It's so easy as well and you would never guess it's actually not "real" chocolate! 




Ingredients:


6 dates, without stones
1-2 tblspoons cacao powder (best if raw and unsweetened)


How to:


Put everything in your foodprocessor and pulse it for seconds. Stop and pulse again until the dates became crumbled and the cacao powder is stuck to the dates. Don't blend it continually it'd stick all together that way and we don't need that! 
Put the chocolate into a box and into the freezer. After it's frozen it tastes like real chocolate!!! :)


Dieses Rezept habe ich auf YouTube gefunden, es ist echt lecker und so einfach zu machen. Es ist toll für Eiscreme oder um Torten zu dekorieren. Man kommt nie drauf, dass es keine "echte" Schokolade ist!


Zutaten:


6 Datteln, entsteint
1-2 EL Kakaopulver (am besten ungesüßt und in Rohkostqualität)


Zubereitung:


Alles in den Hacker geben und für wenige Sekunden "pulsieren". D.h. kurz hacken, dann wieder stoppen, wieder hacken und wieder stoppen. So lange wiederholen bis sich kleine Schokosplitter gebildet haben. Den Hacker nicht nonstop laufen lassen, denn so würde sich eine Masse bilden und das wollen wir ja nicht... ;)
Nun alles in einen Behälter geben und in den Tiefkühler stellen. Wenn es kalt geworden ist, schmeckt es wie echte Schokolade!! 


                                 Raw vegan chocolate on my banana cherry nicecream

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen